HÄNDELSER UNDER 2015

 

8 december 2015

Ett mycket mycket sorgligt besked har nått mig idag, Bellas syster Cera hade mycket hastigt blivit svårt sjuk, hon hade drabbats av cancer (lymfon). Mina föräldrar har också haft en hund med samma diagnos. Laika hade ca tre veckor kvar att leva efter att hon fick sin diagnos, men hon blev snabbt alltför sjuk, så vi hade inget annat val än att avsluta hennes lidanden. Mina tankar går till Ceras ägare familj Filipsson, tack för den fina tiden och fick hos er. 

6 december 2015

Bella löper, på luciadagen skulle vi ha åkt till Amos, tyvärr ringde hans ägare och meddelade att han har skadat sig och är sjukskriven av veterinären i flera veckor. Har med hjälp av några snälla uppfödarkollegor försökt finna en ny hane. Men jag har beslutat att vänta till nästa löp i augusti.

31 oktober 2015

Idag har Bella gjort sin debutstart i lydnadsklass III, en lyckad debut med 266 p. och ett första pris, Bella blev också klassvinnare. Men vi har lite och "fila"  på inför nästa start.

24 oktober 2015

Idag har jag "tappat hakan", Bella har varit på utsällning för att få en bedömning. Hon fick exellent med CK och tredje bästa tik.Kritiken: 4årig 3 färgad tik som har fåttsin stabila välmusklade kropp från hårt arbete, fin silhuett med bra prop. i huvudet, bra övertippande öron, bra hals, fina ben, kompakta tassar, Välmusklad runt om rör sig på bästa vis med ett långt och effektivt steg. Urfälld, trevlig tik.

19 september 2015

Idag har Bella debuterat i rallylydnad, Gilla var anmält men eftersom hon har fått ditt diplom fick jag tåvla med Bella i nybörjarklass iställer. Resultat två godkända lopp på 80 p. resp. 90 p. 

5 september 2015

Idag har Gilla erövrat sitt mästardiplom, tre stater i mästarklass så var det fixat. Nu går Gilla i pension från tävlingsarenan. Tack älskade Gilla för alla fina tävlingsminnen du har gett mig.

6 augusti 2015

Idag har Vita och Andrea tävlat i finalen, tyvärr blev de diskade, poängen hade räckt till en tredje plats, kanske blev nervspänningen för stor? Vita och Andrea är topp 7 på Norges tio i topp lista. Hipp, hipp, hurra! NI ÄR BÄST!   Gilla har idag debuterat i mästerklass i rallylydnad och fått båda loppen godkända med poängen 83 p. resp. 94 p.

15 augusti 2015

Idag har det varit kvalificeringstävling i Norska rallylydnadsmästerskapen Vita och Andrea gjorde superbra i från sig och gick vidare till finalen som 7:e, av 52 startade kom endast 9:e ekipage till finalen. Otroligt bra! Super bra insats! Grattis! 

21 juli 2015

Grattis idag fyller Robin, Lukas, Bobby och Jazzie fyller fem år. Grattis! 

 juli 2015

Vita har idag varit på utställning och fått very good med fin kritik av en rasspecialist från Irland. Hon och Andrea startade även i rallylydnad med ett andra pris.

20 maj 2015

Idag fyller Zeb, Ceasar, Essar, Edith, Mickie och Smilla 7 år. GRATTIS 

26 april 2015

GRATTIS Vita och Andrea som har tävlat i helgen och tagit sitt 6:e rallylydnadscert med en tredje placering, Andreas sheltie Tessa har 3 rallylydnadscert. Grattis! 

6 maj 2015

Idag fyller Pontiac, Lexus, Vita och Elsa sju år. Grattis! 

21 mars 2015

GRATTIS på fyra års-dagen Simba, Bella, Cera, Mia, Ayla & Isaac. 

15 mars 2015

På collieklubbens årsmöte fick Gilla Collieklubbens HP för bästa rallylydnadshund 2014 och dottern Bella för bästa lydnadshund 2014. 

8 februari 2015

GRATTIS ANDREA som återigen har visat sin talang att träna hundar. Hon har idag tävlat elitklass i rallylydnad och kommit på första plats med sin sheltie Tessa med poängen 194 p. med sitt första cert. Vita kom på andra plats med 193 poäng och även hon ett cert. Grattis! Synd att det inte finns Norsk mästerskap i grenen. Vita har även blivit bästa elithund 2014 i Norska Collieklubben.