HÄNDELSER UNDER 2016

 

26 november 2016

Idag har det varit årsavslutning i Mellersta norra la, Bella vann aktivitetspokalen med god marginal till tvåan.

22 oktober 2016

Hipp hipp hurra och grattis till Andrea som idag har erövrat första pris i Rallylydnaden elitklass med båda sina hundar Vita med 196 p. och Tessa med 191 p.     

10 oktober 2016

Idag har svaret på Bellas obduktions kommit "Vid undersökningen påvisade akut var/fibrinbildande bukhinneinflammation med minst 1 dl blodtillblandad, grumlig vätska i bukhålan, matt bukhinna med fina fibrinbeläggningar på ytan och rikliga fibrinbeläggningar på levern. Livmoderhornen var dilaterade med lätt  blodtillblandand vätska i lumini och en något äldre varbildande inflammation i livmoderväggen. Dessutom konstaterades en förstorad mjälte med runda kanter och blödningar i parenkymet, blödningar i magsäcksserosan, vätske- och blodansamlingar i lungorna tydande på ett toxinemiskt tillstånd. Makroskopiskt förelåg misstankar även om en blodig tarminflammation vilka dock ej kunde verifieras vid mikroskopisk undersökning på grund av höggradig postmortala förändringar i tarmslemhinnan." 

8 september 2016

Det finns ett ordspråk som säger att en olycka kommer sällan ensam, imorse när jag skulle lämna Gilla hos pappa fann jag honom livlös påköksgolvet, tyvärr gick hans liv inte att rädd. Plötsligt hjärttopp? Blodpropp?  Han var frisk och kry 79-åring utan mediciner .... Vila i frid älskade pappa 

15 augusti  2016

Med djup sorg i mitt hjärta har Bella idag farit till hundhimmelen, i lördagsmorgon tvekade hon in kort stund innan hon som vanligt med god aptit åt uppsin mat. Det gjorde mig tveksam, jag hittade en liten flytning som inte luktade något. Försäkerhetskull var jag till veterinären som misstänkte att hon hade en slidkatarr eftersom hon inte hade någon feber (37,9). Veterinären gjorde ett ultraljud som inte kunde påvisa en förstorad livmoder, dock visade sig att hon hade ett förhöjr crp-värde som påvisade någon typ av infektion. Hon har ätit varje måltid under helgen. Imorse bar det av till veterinären "jag hängde på låset" eftersom hon hade 38,8 grader i feber. Hon har blivit röntgad från topp till tå, livmodern var inte förstorad, veterinären kunde se en ordentlig tarminfektion, men hon hade ett lägre crp-värde idag? de vita blodkropparna låg precis över gränsen. Bella fick antibiotika intravenöst samt recept för fortsatt behandling, efter 3 timmar efter hemkomsten började hon andas snabbt, jag ropade på henne, ingen reaktion, hon var medvetslös. Jag insåg att hon inte skulle överleva transporten till veterinären, hon dog på vägen dit. Blodförgiftning??  Hon kommer att obduceras.

7 augusti 2016

Idag har Bella fått doftprovet för eukalyptus godkänt, så nu är det "bara" att börja tävla i nosework klass I.

1 augusti 2016

Nu är Bella parad med Aron, ska jag vara optimistisk eller pessimistig ? Löpet känns inte optimalt. 

21 juli 2016

Grattis Lukas, Jazzie, Bobby och Robban på er 6-års dag 

9 juli 2016

Den 10 juli var Bella anmäld till högre klass sök, men tyvärr blev vi bortlottade. Så jag får göra nya tävlingsplaner till hösten.

4 juli  2016

Andrea, du är fantastisk duktig , i helgen har Vita och Andrea tävlat i Rallylydnadens eliklass och lyckats erövra deras 10:e certifikat med 198 p. av 2oo möjliga och en andra placering.  Andrea, jag har inga ord för dina framgångar, ni är så flink. 

25 maj 2016

Kommit hälsningar från Norge, under helgen har Andrea tävlat i Rallylydnadens eliklass med suveräna resultat Tessa, Andreas sheltie har blivit Rallylydnadschampion och med Vita har hon lyckats kamma hem sitt 9:e certifikat.  Grattis!! 

28 maj 2016

Idag har Bella och jag tävlat rally på hemmaplan, eftersom hon redan har diplom så var vi båda avslappnad och hade bara skoj, och resultatet blev 99. resp. 100 p. med första placering på båda loppen, i och med det är fortsättningsklassen klar. Det blir ju så mycket,  nu tränar vi inför förhoppningsvis start i söket  samt att vi går en fortsättningskurs i nosework.

26 maj 2016

Idag var planen att få högre betyg i lydnadsklass III, men så blev det inte, men Bella skarapde ihop till ett fördta pris med 257 p. och en andra placering. Totalt har Bella startat fem ggr i klassen och fått fyra första pris och en avbryten tävling så egentligen borde jag vara 

24 maj 2016

Sorgliga bud har jag fått under kvällen, Elsa har idag på förmiddagen blivit akut sjuk och gick inte att rädda,  hon har bland annat haft en svår botad urinvägsinfektion, en behandlingen som var avslutad några dagar tidigare. Hon skall obduceras, hoppas gåtan får sin lösning.  Hjärtligt tack till Sofie och Örjan som tagit väl handom Elsa . Kram på er båda  , hoppas vi ses i sommar när ni kommer "hem". 

21 maj 2016

Idag gick det bättre när vi tävlade i Lydnadsklass III, resultat 281,5 p och i och med det reslutatete har nu Bella erövrat LPIII, heja stumpan nu får vi börja och träna brukslydnaden i stället.

20 maj 2016

Grattis Zeb, Smilla, Edith, Essar, Micki och Ceasar på er 8-års dag 

5 maj 2016

Idag var det återdax att  tävla i rallylydnad, gick fint Bella och jag knåpade ihop 96 p. respektive 95 p. så nu har hon erövrat Rallylydnadsdiplom i fortsättningsklassen. 

6 maj 2016

Grattis Pontiac, Lexus och Vita på er 8-års dag 

1 maj 2016

Dax för en ny start i lydnad, flöt inte riktig på men vi  256 p.  och en första placering.

24 april 2016

Idag har Bella tävlat i lydnadsklass III, hon var inte "på hugget" så vi bryt tävlingen, och vi tar ny tag inför nästa start.

16 april 2016

Idag har Bella debuterat i rallylydnadens fortsättningsklass, med resultat båda loppen godkända med 94 p. resp. 100 p. hon placerade sig på 4:e resp. klassvinnare i loppen. Duktig vovvve!

10 april 2016

Andrea, du är fantastisk duktig ,  i helgen har Vita och Andrea tävlat i Rallylydnadens eliklass och lyckats erövra deras 8:e certifikat med 195 p. av 2oo möjliga och en tredje placering. 

9 april 2016

Idag har Andrea och Vita tävlat i Elitklassen i rallylydnad, de vann klassen med ett andra pris, men av 12 ekipage var det endast Vita som klarade banan utan att bli diskad. GRATTIS!!! 

21 mars 2016

Grattis Bella, Ayla, Simba, Mia och Simba på er 5-års dag 

30 januari 2016

Idag har Bella tävlat två lopp i rallylydnad nybörjarklass, A-loppet placerad hon sig på andra plats med 97 p.  tyvärr gick jag för nära så hon trampade på en skylt, B-loppet placerade hon sig på delad första plats med 100 p. fullpott. :) och i med denna tävling har Bella diplom i nybörjarklass.